Ik ben Mariette Conijn gediplomeerd ontspannings masseur(ACE gecertificeerd) sinds 1995. Vanaf 2014 gediplomeerd sport masseur ( ACE/NGS gecertificeerd).  Daarnaast heb ik verschillende vervolg cursussen gedaan bij o.a. ATS massage opleidingen. De volgende opleidingen heb ik gevolgd: triggerpoint massage, hotstone massage, medical taping, fascia therapie, lymfe drainage en stoelmassage. Bij triggerpoint coach opleiding in Utrecht heb ik mijn opleiding tot triggerpoint coach gedaan. In 2018 heb ik ook de cursus AromaTouch™ van dōTERRA gevolgd en werk ik met etherische oliën. Jaarlijks doe ik aan bijscholing of een nieuwe opleiding. Van 1981 tot en met 2018 heb ik gewerkt als gespecialiseerd verpleegkundige in zowel ziekenhuis , verpleeghuis en thuiszorg.

In 2015 ben ik begonnen met de opbouw van mijn eigen massage praktijk onder de naam Sportmassage Motio. Vanaf 1 januari 2017 sta ik officieel in geschreven bij de KvK. Ik heb een skeelerteam begeleid bij hun wedstrijden (nationaal en internationaal), zowel thuis als op locatie bij wedstrijden. Daarnaast krijg ik regelmatig topsporters in mijn praktijk, zoals schaatsers , maar ook leden van het Israëlische windsurf team tijdens de SPA regatta in Medemblik.

Ik ben een masseur die niet alleen masseert, maar kijkt ook naar houding, stress factoren, gewoontes om daar samen met de cliënt aan te werken. Dit kan door middels van het doornemen van een oefening die de cliënt mee krijgt en thuis ook kan oefenen indien dit nodig is.

Ook het werken met etherische oliën vind ik een mooie aanvulling op mijn praktijk .

Van september 2019 tot en met april 2023 heb ik de lessen anatomie en fysiologie voor de opleiding Sportmassage in Hoorn bij ATS gegeven.

In 2024 start ik met de opleiding tot aroma Therapeut.